torstai 6. joulukuuta 2012

Oi maamme Suomi

Oikeasti olen ollut tosi monessa paikassa ja tehnyt hirveästi kaikkea tosi coolia, mutta nyt ei ehdi joten jätetään selitykset vielä vähän myöhemmäksi.


Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi.

Tahtoisin pitää omat suomipartyt ja katsoa Linnan juhlia koneelta ja sitä rataa, mutta gastveljeni päätti sitten aikoinaan syntyä Suomen itsenäisyyspäivänä. Joten tänään ohjelmassa keilausta ja kiinalainen rafla, ei ihan se perinteisin itsenäisyyspäivä. xD No okei, ei muutenkaan perinteinen, kun ei sitä täällä Saksassa yllätysyllätys juhlita. Sen sijaan tänään on Nikolaustag.

Gastit päättivät kaikesta huolimatta lahjoittaa miulle pariksi illaksi pihalle saunan? Mitä kummaa. :D Illalla pitäisi päästä oikeaan puulla lämmitettävään saunaan neljän kuukauden saunattoman elon jälkeen. Wou.

Tosi monet sanoo, että vaihtovuosi opettaa arvostamaan Suomea ihan uudella tavalla. Tottahan se on. Ei ole kenties oikeasti suurtakaan eroa asutko Saksassa vai Suomessa. Mutta pieniä eroja oppii näkemään, hyviä kuin huonojakin, ja arvostamaan niitä. Ei missään ole täydellistä, joku maa hoitaa tämän paremmin ja joku tämän. Mutta ainakin mie olen oppinut olemaan ylpeä omasta suomalaisuudesta, suomesta ja Suomesta.

Ps Tasan neljä kuukautta tänään täällä.

Kotimaani ompi Suomi,
Suomi, armas synnyinmaa.
Siellä valkolatva tuomi
ahon laitaa reunustaa,
siellä valkolatva tuomi
ahon laitaa reunustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti